Grekisk morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättebilligt.

Ingredienser

  • 4-5 potatisar
  • 1 kg morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala potatis, morötter och lök. Hacka alltsammans i mindre bitar och sjud under lock i hönsbuljongen ca 45 minuter.
    2. Mixa soppan när allt är genomkokt tills soppan blir alldeles slät. Häll blandningen i kastrull och späd med matlagningsgrädde till lagom konsistens.
    3. Smaka av med salt och vitpeppar och blanda ner finhackad persilja och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben