Grekisk, gratinerad hummer

Serverar: 2-4 portioner

Lite originell sås.

Ingredienser

  • 1 hummer , ca 1 kg
  • 4 msk smör
  • 1 dl konjak / eller brandy
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk grädde
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. * Klyv den kokta hummern på längden och plocka ur köttet utan att ha sönder skalet. * Tärna köttet och fräs det i smöret i en stekpanna. och häll över konjaken. * Ta upp köttet ur stekpannan. *Lös upp majsmjölet i vinet och häll det i stekpannan. Rör om väl. * Salta och peppra såsen och tillsätt senapen, grädden och hummerköttet. * Fyll skalen med såsen, strö över lite riven ost (och strö ev över lite ströbröd till sist). Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, 10-12 minuter. * Servera hummern varm.
    2. Spar skalen och gör en hummerfond till soppa
    3. Detta är beräknat på 1 kg hummer. Om du har ½ kg hummer, halvera receptet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben