Nykokt gratinerad hummer
Serverar:
4 portioner
Ett enkelt och läckert sätt att tillaga hummer.
Ingredienser
2 humrar
2 ½ dl vatten per hummer
¾ dl salt
Till gratingeringen
2 msk smör
3 schalottenlökar
3 persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 äggulor
1 dl riven stark ost
Salt
Peppar
1 dl dill
Instruktioner
Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.
Täck över med lock och låt koka ca 6-7 minuter för 300-500 g stora humrar och 8-15 minuter för 500-800 g stora humrar. Låt humrarna svalna i spadet.
Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.
Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.
Såsen: Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.
Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.
Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.
Liknande recept
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerad hummer
4.7
12
3
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!