Gratinerad lövbiffsmacka

Serverar: 2 portioner

Ibland hoppar jag över fredagsmiddagen och gör dessa mackor senare till kvällen, mättande och helt underbart goda.

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska
  • 250 g lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • Ananas i skivor, liten burk med 4 ringar
  • 1 påse bearnaisesås, ex Blå Band
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Bryn lövbiffen, salta och peppra. Tillsätt lite, lite vatten i stekpannan så det blir lite sky.
    3. Lägg brödskivorna på en plåt, blöt brödskivorna med lite sky, fördela lövbiffen över brödskivorna. Skär ananasringarna i bitar, fördela över mackorna. Gör bearnaisesåsen, fördela över mackorna. Gratinera i ugn tills bearnaisesåsen fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tova-Clara 11 januari 2008

    Enkel och god.

    Sus62 10 oktober 2009

    Hej Har lagat tacos eller varma ostmackor till fredagsmyset i flera år. Inget annat har passat....tills nu!!! Familjen älskade dom här goda lövbiffs-mackorna. Tyvärr använde jag en beanaisesås som blev lite tunn så det rann av ganska mycket, men det smakade fantastiskt gott ändå. Jag smulade över lite västerbottensost så jag fick lite färg på dom. Tack för ett jättegott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben