Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus

Serverar: 2 portioner

En supergod fisk, och ganska billig också.

Ingredienser

  • 2 pangasiusfiléer
  • potatismos
  • Kelda citronsås
  • ½ citron
  • riven ost
  • citronpeppar
  • Instruktioner

    Börja med att göra potatismoset. Krydda och förstek filéerna så de får fin färg. Smöra en form och lägg i filéerna, spritsa ut potatismoset runt fisken. Pressa citronen över fisken och häll över citronsåsen och den rivna osten. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter. Servera med kokta gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    The_mama97mia 6 april 2008

    Jag gjorde plankstek med ditt recept som grund. Sååå gott. Albin (8 år) sa att det var det godaste jag lagat. Jag hade en annan sås, pulversås Citron o dill. Glömde osten. Jo dessutom hade jag en kryddblandning som heter Heta Nätter (mkt örter, dragon, persilja vitlök m.m.) på fisken. Kanon gott. Nu är jag rädd för att det blir plankstek för hela slanten här ett tag!

    Glitterfia 13 april 2008

    Supergott Enkelt och ska absolut göras igen, kändes lyxigt. Rörde ner ett ägg i mosen och strödde på finhackad dill på toppen. Strödde lite riven ost över, kändes lite onödigt. Tack för ett mycket gott recept =)

    Eken 17 april 2008

    Kanongott! Mina stora tonåringar äter STORA portioner varje gång.

    Tjalle 6 juli 2008

    Helt klart godkännt Hade aldrig krubbat denna fisk ( vad jag vet ) och blev överaskad hur god den var och sen dessutom detta eminenta recept så var dagens middag räddad Blev en familje favorit

    mariew64 12 augusti 2008

    Jättegott o enkelt. Tog creme fraiche,dill o citron istället för keldas sås. Det var bra det också.

    Katzy 15 september 2008

    Supergott! Jag har inte ätit denna fisk tidigare. Blev glatt överraskad. Så enkel att laga till. Kommer absolut att göra denna rätt flera gånger.

    Majainorr 20 augusti 2009

    Dett var riktigt gott! Vi kommer att göra den fler gånger... Det var slut citronsås i affären, så jag använde Blå Bands Vitvinssås istället. Funkade bra! Mvh / Maria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben