Dilldoftande fisksoppa med sting

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 45 minuter

Festsoppa som förbereds dagen innan.

Ingredienser

  • 1,2 kg vit fisk
  • 1 stor purjolök
  • 4-5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 5 dl tomatsoppa (Keldas)
  • 5 dl fisksoppa (Keldas)
  • 500 g krossade tomater
  • 2½ dl crème fraiche
  • 5-6 dl vitt vin
  • 6 msk hummerfond
  • 5-6 msk hot chilisås
  • 5 dl vispgrädde, 20 %
  • 400 g kräftstjärtar
  • 2 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 150 g crabsticks
  • 1 - 2 msk grön tabasco
  • 1-2 paket saffran
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad dill till servering
  • 15-20 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Dagen före festen: Skiva purjolöken och hacka vitlöksklyftorna och fräs i smör.
    2. Häll i tomatsoppa, fisksoppa, crème fraiche, vitt vin, krossade tomater, hummerfond, chilisås och svartpeppar. Låt det puttra ihop några minuter.
    3. Festdagen: Skär fisken i ganska stora bitar och strö lite salt över. Låt fisken sjuda i soppan 3-4 minuter.
    4. Lägg i de väl avrunna kräftstjärtarna, crabsticks och dill. Låt det puttra 2 minuter.
    5. Smaksätt med salt och eventuellt mera tabasco, svartpeppar och chilisås. Smaka dig fram. Soppan skall ha en tydlig smak av dill och pepprigt sting!
    6. Vid serveringen: Strö dill över soppan i rejäla drivor och häll i cocktailtomater.
    7. Servera med aioli och vitlöksbröd
    8. Vill du ha en matigare soppa, lägg i några potatisar i stora bitar och red ev soppan och vips har du en fiskgryta!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    bikbok 29 januari 2010

    Låter supergod :) /Puuffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben