Fisksoppa med svenska smaker

Serverar: 4 portioner

Vilken soppa!

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 200 g hoki- eller hällefilé
  • 300 g räkor med skal
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 dl torrt, vitt vin
  • 1,2 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 msk lätt krossade fänkålsfrön
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl hackad dill
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Hacka grönsakerna och fräs dem i olja utan att de tar färg och tillsätt vin/vatten, fiskbuljong, tomatpuré, vitvinsvinäger, salt, peppar och krossade fänkålsfrön.
    2. Sjud i 15 minuter och red av med Maizena till önskad konsistens. Tärna fisken, tillsätt den och sjud i ytterligare 4-5 minuter. Tillsätt dillen sist.
    3. Skala räkorna och garnera med dem vid serveringen. Bjud gärna ett gott bröd till och för den som önskar, ett gott vitt vin!
    4. Tips: Om du är tveksam till fänkålen så är det bara att utesluta den och i stället för det vita vinet kan du ta saften från en pressad citron.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben