Chili con carne med extra smak

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 25 minuter

Den här rätten gör jag dagen före så att alla kryddor hinner komma till sin fulla rätt. Det är så gott . Lägg gärna en klick mat youghrt på tallriken att mildra kryddningen med.Vi har vitt nybakat lantbröd och ris till. Naturligt vis går det utmärkt att äta den direkt.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 rödpaprika
  • 1 grönpaprika
  • 4 vitlökar
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 1 tetra krossade tomater med chilli smak
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1-1½ dl vatten
  • 1 lien burk majs
  • Salt
  • Peppar
  • 2 kryddmått chilipulver
  • Smör/Olja
  • Instruktioner

    Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt. Häll över det i grytan. Smula över buljongtärningen. Häll på krossadetomater och vattnet. Låt allt puttra i 20 minuter. Slå över vitabönor och majs rörom. Låt det svalna och ställ det kallt över natt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben