Vegetarisk chili con carne

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god vegetarisk variant av chili con carne, utan just kött. Jättegod att ha tillsammans med tex blomkålsris och guacamole.

Ingredienser

  • 450 g sojafärs
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 paprikor (valfri färg)
  • 800 g vita bönor i tomatsås
  • 2 msk rapsolja
  • 40 g taco kryddmix
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare. Ha då i sojafärsen och taco kryddmixen, blanda runt och ha i vita bönorna och resten av kryddorna och låt stå och småputtra i 5-6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben