Chili con carne

Serverar: 4 portioner

Chili con carne är en känd mexikansk maträtt. Det är en gryta kokt på bönor – vita, bruna eller svarta – dessutom innehåller grytan kött, helt eller malet, lök och tomater, allt starkt kryddat med chilipeppar. Här är en variant med köttfärs. Lätt att laga, billig och spännande att bjuda på.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk margarin eller smör
  • 300 g blandad köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk mexikansk krydda eller chilipeppar
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk (400 g) vita bönor i tomatsås
  • 1 burk (350 g) majskorn
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i margarin i en gryta.
    2. Öka värmen, lägg i köttfärsen. Fräs den under omrörning. Krydda med salt och mexikansk krydda eller chilipeppar. Häll på tomaterna och krydda med pressad vitlök. Koka under lock i 15 min.
    3. Blanda ner bönor och majs. Smaka av, det ska hetta till om chilin. Strö på persilja och servera med bröd och ev ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tikka02 5 november 2016

    Supergod chili som både jag och ungarna gillar

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben