Chili con carne med baconsmak

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Chili Con Carne med bacon och mycket hetta som fått koka i minst en timme. Koka gärna den längre om ni vill ha ut mer smak, ju längre desto godare. Gillar ni inte bacon är det bara att hoppa över den. Chilin är lika god utan.

Ingredienser

  • 500-600 g nötfärs
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 800 g tomatkross (2 burkar)
  • 400 g vita bönor (1 burk)
  • 400 g kidneybönor (1 burk)
  • 2 st gula lökar
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st grön paprika
  • 3 st chilifrukter( sort efter egen smak))
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 3 tsk spiskummin mald
  • 1 tsk svartpeppar mald
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • olja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka all lök, vitlök, paprika och chili. Bryn alltsammans i några matskedar olja. Se till att det inte bränns vid.
    2. Bryn färs och klipp ner baconen i färsen.
    3. Lägg färsen och alla grönsaker i en stor kastrull.
    4. I med alla kryddor, buljong, tomatpuré och tomatkross.
    5. Låt puttra på svag värme under lock minst i en timme, gärna längre för fylligare smak. smaka av med salt.
    6. Till sist lägger ni bönorna som ni har sköljt av ordentligt och låtit droppa av. Ett snabbt uppkok, sen är det klart.
    7. Servera gärna med något gott bröd eller ris och en god grönsallad.
    8. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben