Chili con carne

Serverar: 4-6 portioner

Ytterligare en variant av Chili con carne.

Ingredienser

  • 1 smulad buljongtärning
  • ½ -1 tsk chilipulver
  • Ett lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 700 g köttfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 burkar vita bönor
  • 1 tsk timjan
  • Paprika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken ett par minuter, lägg i färsen och bryn den under några minuter. Kryddda med salt, peppar, timjan och chilipulver.
    2. Tillsätt krossade tomater, kryddor, lagerblad och den smulade buljongtärningen. Sjud under lock ca 15 minuter.
    3. Tärna paprikan och tillsätt den och vita bönorna i grytan. Låt puttra ytterligare 5-10 minuter.
    4. Smaka av med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anse1 9 december 2016

    Super god! Som diabetiker var det perfekt för oss. Rena produkter utan socker. Åt med gott samvete.

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben