Ytterligare en variant av Chili con carne.
Ingredienser
1 smulad buljongtärning
½ -1 tsk chilipulver
Ett lagerblad
1 burk krossade tomater
700 g köttfärs
1 klyfta vitlök
1 stor gul lök
1-2 burkar vita bönor
1 tsk timjan
Paprika
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken ett par minuter, lägg i färsen och bryn den under några minuter. Kryddda med salt, peppar, timjan och chilipulver.
- Tillsätt krossade tomater, kryddor, lagerblad och den smulade buljongtärningen. Sjud under lock ca 15 minuter.
- Tärna paprikan och tillsätt den och vita bönorna i grytan. Låt puttra ytterligare 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Nytt år- Nya förutsättningar
Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...
Super god! Som diabetiker var det perfekt för oss. Rena produkter utan socker. Åt med gott samvete.