Min fisklasagne med svenska smaker

Serverar: 4 portioner

Allergi mot tomater har lagt grunden till detta recept. Laxen kan bytas mot den fisk ni önskar.

Ingredienser

  • 8-10 lasagneplattor
  • 400 g laxfilé i tärningar
  • 150 g strimlade crabsticks
  • 150 g kräftstjärtar i lag
  • 10 cm finstrimlad purjolök
  • Sås
  • 50 g smör
  • Drygt ½ dl vetemjöl
  • 1,2 l mjölk
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad gräslök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till gratinering
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör en sås av smör, vetemjöl och mjölk. Koka ett par minuter, passa så den inte bränner vid. Tillsätt hummerfond, dill och gräslök. Smaka av med salt och vitpeppar. Såsen ska inte vara alltför tjock.
    2. Varva sås, plattor, purjolök, fisk och skaldjur i 2 eller 3 lager i en ugnsfast form. Börja och avsluta med sås. Strö riven ost över.
    3. Gratinera i mitten av ugnen, 175-200º, i ca 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben