Hemgjord korv med italienska smaker

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Helgens korvprov, blev väldigt stark men otroligt god. Gav totalt 2,7kg korv

Ingredienser

  • 1,7 kg fläskkött
  • 500 g späck från gris
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 3 små gula lökar
  • 1-2 chilifrukter
  • 0,5 dl oregano
  • 0,5 dl mejram
  • 1 msk fänkål
  • 2 msk peppar
  • 0,5l öl
  • 3 citroner, skal och saft
  • 5 m krokfjälster
  • 1 dl socker
  • 1 dl salt
  • Instruktioner

    1. Hacka chili och vitlök och lök grovt och lägg i en matberedare. Häll i citronskalet och saften i beredaren. Krossa fänkålen och svartpepparen, lägg ner i matberedaren tillsammans med de andra kryddorna, mixa med lite av ölen till en jämn pasta.
    2. Mal kött mycket grovt och späcket fint, blanda det malda köttet och späcket, ölen och kryddpastan noga. Salta av och stek en liten bit smet för att kolla att smaken är bra.
    3. Stoppa den urvattnade fjälstren med korvsmeten. Picka korvarna med en liten nål och blanda den otillredda korven med socker och saltet. Lägg in i kylskåpet över natten.
    4. Stek och må bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    engstedt 28 januari 2009

    Efter visst övervägande har jag kommit fram till att man nog bör skita i brödet och minska mängden chili, samt eventuellt mala fettet fint istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben