Ingredienser
KÖTTBULLARNA
500 g köttfärs
1 ägg
2 msk färskriven parmesan (jag tar mer)
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk torkad oregano
3 msk mannagryn eller skorpsmulor
några rejäla tag med pepparkvarnen
salt
frusen basilika ca 2 tsk
rivet skal av citron
TOMATSÅSEN
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 msk osaltat smör
1 msk olivolja
1½ burk (400g) passerade tomater
en nypa socker
salt
peppar
1 dl mjölk (3%)
mkt gott!!! hade glömt bort detta recept (fy fy fy) men ska göra det i veckan! hoppas det är ok att jag lägger ut en bild på receptet?
Köttbullarna var väldigt goda men jag gjorde en annan sås.
Super duper gott! Hela familjen gillade detta. Jag bytte ut parmesan osten mot lagrad ost istället & det funkade okså bra. Tack för ett kanon recept, detta kommer jag att laga många gånger till.
Kan man frysa den här rätten när den är klar? Vi ska ha en stor fest och jag måste göra massor, nå´n som vet?
Absolut, visst kan man frysa denna rätten
jag lade köttbullarna i en ugnsform och hällde såsen över och skjuss in i ugnen, smidigt och gott.
Detta recept är fel. En tomatsås skall kokas 2-3 timmar för att bli god inte 10 minuter.
Tur att jag har läsglasögon..för när jag läste receptet så ska tomatsåsen koka 40 minuter..Läs på innan du klagar.. MVH..Camilla
Mycket gott ...kommer att bli en ny rätt här hemma som vi kommer att återkomma till. Tillsatte en buljongtärning och lagerblad i tomatsåsen också för lite mustigare smak. Klar 5 av oss!