Italienska köttbullar i tomatsås

Serverar: 2 portioner

Med hemmagjord tomatsås blir köttbullar och pasta något alldeles extra.

Ingredienser

  • 2 port kokt pasta, t ex fusilli vit fiber
  • Köttbullar
  • 250 g mager nötfärs
  • 1 msk lökpulver
  • ½ dl parmesanost, riven
  • ½ ägg, vispat
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk kalvfond, konc
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 375 g tomato frito med paprika, lök och vitlök
  • 1 dl vatten
  • ½ röd paprika, tärnad
  • 2 salladslökar eller 1 dm purjolök, skivad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Dekoration
  • 2 msk basilika, grovhackad
  • ½ citron, det gula av skalet, finstrimlat
  • Servera med
  • Medelhavssallad, blandad grönsallad i påse
  • Instruktioner

    1. Börja med tomatsåsen. Koka upp tomato frito i en gryta tillsammans med vatten, paprika, lök, salt och svartpeppar.
    2. Blanda färs, lökpulver, parmesanost, ägg, vatten, kalvfond, salt och peppar i en bunke. Rör till en smidig smet. Forma pingisbollstora köttbullar och lägg ner dem i den kokande tomatsåsen. Låt den sjuda, ca 5 minuter.
    3. Servera köttbullarna med kokt pasta. Strö över basilika och citronskalsstrimlor (strimla med zestjärn om du har).

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    christincarlsson 21 september 2011

    Mmmm, jätte gott :)

    EKC6150 16 februari 2013

    En god och lite fin pastarätt som man absolut kan bjuda på när det kommer besök. Tack för receptet. Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben