Italieninspirerade köttbullar med pasta och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Det här receptet kom till en varm sommarkväll när vi hade köttfärs och krossade tomater i överflöd!

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl oregano
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl riven parmesanost
  • Socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1½ torra skivor vitt bröd
  • 1½ dl mjölk
  • Skalet av 1 citron
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Smula sönder brödet ner i en bunke. Blötlägg brödet i mjölken. Riv det yttersta skalet av en 1 citron och finhacka basilikan och vitlöken. Blanda nötfärsen med brödsmeten. Smaka av med salt och peppar. Rulla 12 lika stora köttbullar av smeten. Skjut in bullarna i ugnen, 150º tills de har fått färg. Finhacka lök, vitlök, oregano och basilika, fräs i olivolja tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vinäger och några nypor socker. Låt koka en aning och smaka av med salt och peppar. Tillsätt parmesanosten. Stoppa ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allting puttra tillsammans tills köttbullarna har fått en fin stekyta. Servera bullarna och såsen med nykokt pasta och lite riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben