Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 15 minuter
Det här receptet kom till en varm sommarkväll när vi hade köttfärs och krossade tomater i överflöd!
Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Smula sönder brödet ner i en bunke. Blötlägg brödet i mjölken. Riv det yttersta skalet av en 1 citron och finhacka basilikan och vitlöken. Blanda nötfärsen med brödsmeten. Smaka av med salt och peppar. Rulla 12 lika stora köttbullar av smeten. Skjut in bullarna i ugnen, 150º tills de har fått färg. Finhacka lök, vitlök, oregano och basilika, fräs i olivolja tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vinäger och några nypor socker. Låt koka en aning och smaka av med salt och peppar. Tillsätt parmesanosten. Stoppa ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allting puttra tillsammans tills köttbullarna har fått en fin stekyta. Servera bullarna och såsen med nykokt pasta och lite riven parmesan.