Italieninspirerad tomatsås

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

En god tomatsås till pastan är halva måltiden.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 knapp msk timjan
  • 1 knapp msk basilika
  • 1 dl chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan några minuter tils de mjukat men inte fått färg.
    2. Tillsätt tomaterna samt kryddor och sjud i ca 15 minuter. Rör till sist i chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med rosmarinkryddad klyftpotatis eller som jag gjorde med spagetti och parmesanpanerade auberginer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben