Italienska biffar med salami och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Festbiffar som kan ätas till vardag eller fest.

Ingredienser

  • 50 g salami
  • 75 g mozzarella
  • 500 g köttfärs
  • Hackad basilika
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater, 500 g, gärna smaksatta
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Strimla salamin och skär mozzarellan i mindre bitar.
    2. Blanda köttfärs, salami, mozzarella, basilika och ägg. Krydda med salt och peppar, och blanda väl. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och stek i smör 3–4 minuter per sida. Koka upp krossade tomater tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben