Köttfärsbiffar med halloumi och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept som är lätt att göra och gott.

Ingredienser

  • 4 port . råris
  • 400 g bland-eller nötfärs
  • 1 scharlottenlök
  • salt
  • peppar
  • 200 - 250 g halloumiost
  • 1 tetra krossade tomater eller 2 burkar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk fruktsocker
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Häll olja i en kastrull och pressa i vitlöken. Fräs den lite och tillsätt sedan de krossade tomaterna. Låt det hela bli varmt och smaka av med fruktsocker, salt och peppar. Mixa såsen slät (ej nödvändigt men det blir lite extra) och låt den puttra vidare.
    3. Blanda färsen med finhackad scharlottenlök och smaka av med salt och peppar. Forma 8 små biffar och stek i olja. Skär halloumin i ca 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i ganska mycket olja på hög värme. Det behövs inte lång stund på varje sida men se till att det blir en gyllenbrun yta - då blir det som godast!
    4. Servera med råris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    martincarola 17 september 2008

    Mycket gott, uppskattad av hela familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben