Köttfärsbiffar med lök

Serverar: 10 portioner

Enkla och goda nötbiffar som kan serveras till kokt potatis, pasta, ris eller potatismos och varieras med såser till och kryddor efter egen smak. :)

Ingredienser

  • 400 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 3/4 dl havregryn
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och potatismjöl med vattnet och låt det svälla i 10 minuter.
    2. Finhacka löken och vitlöken. Tillsätt köttfärsen, ägget, löken och kryddorna. Blanda smeten så den håller ihop.
    3. Forma biffar på en vattensköljd skärbräda och stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben