Enkla och goda nötbiffar som kan serveras till kokt potatis, pasta, ris eller potatismos och varieras med såser till och kryddor efter egen smak. :)
Ingredienser
400 g nötfärs (eller blandfärs)
3/4 dl havregryn
1,5 msk potatismjöl
1 ½ dl vatten
1 ägg
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
Salt
Svartpeppar
Oregano
Instruktioner
- Blanda havregryn och potatismjöl med vattnet och låt det svälla i 10 minuter.
- Finhacka löken och vitlöken. Tillsätt köttfärsen, ägget, löken och kryddorna. Blanda smeten så den håller ihop.
- Forma biffar på en vattensköljd skärbräda och stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...