Köttfärspaj med tomat och lök

Serverar: 6 portioner

Härliga smaker

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1/4 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 5 plommontomater
  • 3 färska lökar
  • 1½ dl riven smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smöret/margarinet och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen och klä en pajform, ca: 28 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
    2. Skär baconet i små tärningar. Bryn färsen, baconet och de krossade vitlöksklyftorna brunt och smuligt i smör/margarin. Rör i vetemjölet och tillsätt buljongen och grädden. Krydda med timjan, salt och peppar och låt röran puttra i 15 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 15 minuter.
    4. Bred ut färsröran i pajskalet. lägg på tomaterna och lökarna skurna i klyftor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Strö över osten och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallepuh13 14 maj 2009

    Jättegod paj! kommer att göra den många gånger. Tack Lilloo. Kram Anne-Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben