Lättlagad kycklinggryta med tomat och röd lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt som blivit en favorit i familjen. Kom på denna maträtt när jag hade en ask övermogna cocktailtomater och familjen ville ha kyckling till middag.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer ca 200 g styck
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 15 cocktail tomater (ca 250 g)
  • 1 röd lök
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära kycklingfiléerna i bitar, bryn dem sedan i smör. Tänk på att inte ha för hög värme, lätt att det bränner fast då. Krydda kycklingen med paprikapulvret. Salta och peppra.
    2. Finhacka rödlöken och mixa eller mosa cocktailtomaterna och tillsätt dem till kycklingen. Häll i 1-2 dl vatten och smula ner kycklingbuljongen.
    3. Låt allt stå och småputtra tills du kan se att kycklingen är helt genomstekt.
    4. Servera gärna med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben