Bulgursallad med kyckling, lök och stekta tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel, kall sommarrätt. Perfekt till pick-nicken!

Ingredienser

  • 1 stor grillad kyckling eller 3 filéer
  • 3 dl bulgur, hela korn
  • 2 gula lökar
  • ½ dl kycklingfond eller 1 tärning kycklingbuljong
  • Ca 500 gram körsbärstomater (eller andra små tomater)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva löken i små skivor. Koka upp saltat vatten till bulguren enligt förpackningen. Tillsätt kycklingfonden/buljongen, löken och bulguren och låt koka på svag värme i ca 12 min(kolla förpackningen).
    2. Skär kycklingen i tärningar och tomaterna i halvor eller klyftor, beroende på storlek. Stek tomaterna i en torr, stor stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills de börjat mjukna. Salta och peppra efter behag. (Tillsätt lite vatten om tomaterna fastnar)
    3. Häll över bulgur- och lökblandningen i stekpannan, utan att hälla av något vatten innan. Rör ihop med tomaterna och låt puttra ihop någon minut. Häll över bulgursalladen i en bunke och blanda i kycklingen.
    4. Ställ in i kylen och låt svalna. Ju längre den får stå desto godare blir salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben