Kyckling med bönor och tomat
Supergod och lätt att göra.
Ingredienser
4 st Majskycklingklubbor eller 8 ovanlår (gärna Bjärefågel)
en burk kidneybönor (gärna ekologiska)
2 burkar hela tomater (gärna ekologiska)
4 msk mango chutney
färsk timjan
smörolja eller rapsolja (gärna kallpressad)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
ris eller quinoa till
Instruktioner
- Dra skinnet på klubborna åt sidan, salta, peppra på båda sidorna och lägg på en matsked mango chutney samt några kvistar timjan. Det går bra med torkad också. Lägg på skinnet igen och "packa"ihop klubban. Lägg dem i en stor ungseldfast form. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken och strö dem över kycklingen. Häll av spadet på bönorna och fördela dem över kycklingen. Häll över tomaterna och fördela dem jämt över alltihop. Snitta tomaterna lite. Salta och peppra.
- Tillaga i ugnen 200 grader (varmluft) i ca 35-40 minuter.
- Servera med quinoa, ris eller potatis.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Sallader
Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...
Matäventyr i Karibien!
Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Hej jag har testat ditt recept det var supergott. Jag la in en bild också, hoppas du inte misstycker: MVH Yngve "evaldo"
Hej vill bar säja att den är under bart god ger dig 5 av 5 möjliga poäng