Kyckling med bönor och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergod och lätt att göra.

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubbor eller 8 ovanlår (gärna Bjärefågel)
  • en burk kidneybönor (gärna ekologiska)
  • 2 burkar hela tomater (gärna ekologiska)
  • 4 msk mango chutney
  • färsk timjan
  • smörolja eller rapsolja (gärna kallpressad)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • ris eller quinoa till
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet på klubborna åt sidan, salta, peppra på båda sidorna och lägg på en matsked mango chutney samt några kvistar timjan. Det går bra med torkad också. Lägg på skinnet igen och "packa"ihop klubban. Lägg dem i en stor ungseldfast form. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken och strö dem över kycklingen. Häll av spadet på bönorna och fördela dem över kycklingen. Häll över tomaterna och fördela dem jämt över alltihop. Snitta tomaterna lite. Salta och peppra.
    2. Tillaga i ugnen 200 grader (varmluft) i ca 35-40 minuter.
    3. Servera med quinoa, ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 19 februari 2008

    Hej jag har testat ditt recept det var supergott. Jag la in en bild också, hoppas du inte misstycker: MVH Yngve "evaldo"

    gittan47 10 september 2008

    Hej vill bar säja att den är under bart god ger dig 5 av 5 möjliga poäng

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Matäventyr i Karibien!
    Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben