Baconlindad kyckling med soltorkade tomater och philadephiaost
Serverar: 2 portioner
Baconet gör kycklingen riktigt saftig och ger den en god smak. Inuti döljer sig en len kräm av philadelphiaost och soltorkade tomater.
Ingredienser
2 kycklingfiléer
140 g bacon
3-4 msk philadelphiaost
5 st soltorkade tomater
Salt
Peppar
Instruktioner
Skär en fåra i mitten av kycklingfilén. Gör den så djup det går utan att kniven går rakt igenom kycklingen.
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Önskas en mildare smak tages mer ost, föredrar du mycket smak tar du mindre. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem.
Lägg kycklingen i ugnsfastform och grädda, 175grader i 20-25 minuter. Kontrollera kyckligen så att den är klar. Ibland behövs det mer eller mindre tid.
Om man vill ha en ännu godare fyllning till kycklingen så kan man skiva och steka färska champinjoner och blanda med osten och de soltorkade tomaterna. Det blir jättegott!
lindakh23 oktober 2009
Mmmmm. Super duper godt! Jeg brukte ost med vitlök og örtor. En klar femmer.
LittleMissTessie12 september 2011
Fantastiskt gott och möjligt att variera i oändlighet :)
Tack för ett riktigt bra recept som är enkelt och lättlagat, men delikat.
pmfrocker26 december 2011
Tack ! Denna ska vi pröva nu ikväll! Låter jättegott =)
Tequilasun8530 mars 2012
Var mycket gott. sambon skeptisk i början till dom soltorkade tomaterna men när allt var klart så vart det godkänt från hans Sida å :)
Elizzle28 april 2012
Hur gott som helst!
Myzan9022 januari 2013
Jag använde philadelphiaost - vitlök & örter! Det blev super gott :)
Cassiopeya1 november 2013
Utgick från ditt recept men skippade philadelphiaosten. Mixade soltorkade tomater i olja med lite av oljan samt peppar till en röra och fyllde filéen med. Lindade bacon runt. Tog en del av tomatröran och gjorde sås på tillsammans med vatten sojagrädde, grönsaksbuljong samt peppar. Jättegott! Serverade bakad potatis till och grönsaker. Nästa gång ska jag se till att baconet blir lite mer "stekt". Kanske höjer temp. i slutet så det blir lite mer "knaperstekt". Tack för ett bra och enkelt recept =)
Om man vill ha en ännu godare fyllning till kycklingen så kan man skiva och steka färska champinjoner och blanda med osten och de soltorkade tomaterna. Det blir jättegott!
Mmmmm. Super duper godt! Jeg brukte ost med vitlök og örtor. En klar femmer.
Fantastiskt gott och möjligt att variera i oändlighet :) Tack för ett riktigt bra recept som är enkelt och lättlagat, men delikat.
Tack ! Denna ska vi pröva nu ikväll! Låter jättegott =)
Var mycket gott. sambon skeptisk i början till dom soltorkade tomaterna men när allt var klart så vart det godkänt från hans Sida å :)
Hur gott som helst!
Jag använde philadelphiaost - vitlök & örter! Det blev super gott :)
Utgick från ditt recept men skippade philadelphiaosten. Mixade soltorkade tomater i olja med lite av oljan samt peppar till en röra och fyllde filéen med. Lindade bacon runt. Tog en del av tomatröran och gjorde sås på tillsammans med vatten sojagrädde, grönsaksbuljong samt peppar. Jättegott! Serverade bakad potatis till och grönsaker. Nästa gång ska jag se till att baconet blir lite mer "stekt". Kanske höjer temp. i slutet så det blir lite mer "knaperstekt". Tack för ett bra och enkelt recept =)