Fetacremé med soltorkad tomat & färsk basilika

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 10 minuter

Lightvariant som kan förberedas dagen före. Gott till kyckling, lamm eller kötträtter. Passar utmärkt till det grillade. 4,5 points vid två personer som delar

Ingredienser

  • 1 paket Apetina feta, max 10%, 150 g
  • 1 Viktväktarfraiché naturell, 2%, 2,5 dl
  • 4-5 st soltorkade tomater, ej den i olja
  • 1 kruka färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smula fetaosten i fraichen. Om det är torkade tomater blötlägg dem i 5 min i hett vatten före. Finhacka tomaterna och rör ner i cremén. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas dagen innan.
    2. Strax innan servering finhacka den färska basilikan (man kan ta torkad men den smakar inte lika intensivt) och rör ner i cremén (spara några blad hela till dekoration).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Amika 14 april 2009

    Jättegod röra! :) Passar perfekt med biffar där man har i pinjenötter, basilika, vitlök och soltorkade tomater i smeten. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben