Matmuffins med soltorkade tomater och basilika

Serverar: 12 portioner

Perfekt att ha i frysen för oplanerade utflyckter med picknick. ;)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 250 g lättkesella
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl grovriven ost. gärna lagrad
  • Instruktioner

    Finhacka grönsakerna,grovriv osten. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Blanda kesellan med ägg,mjölk och smält smör. Blanda mjöl,bakpulver och salt och rör ner i smeten tillsammans med den valda fyllningen, Fördela smeten i 12 smorda folioformar eller i smord muffinspanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben