Pasta med fläskytterfile, soltorkade tomater och basilika

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, snabbt och gott.

Ingredienser

  • 250 g, 1 pkt färsk tagliatelle
  • 250 g fläskytterfilè
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salvia
  • 1 msk smör/rapsolja
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl färsk basilika, grovhackad
  • 7 cocktailtomater, halverade
  • Instruktioner

    1. Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra. Häll crème fraiche, vispgrädde och kalvfond i en traktörpanna eller kastrull och låt det puttra ihop en liten stund. Strimla de soltorkade tomaterna och häll i och låt puttra ytterligare en stund.
    2. Koka tagliatellen enligt anvisningarna på paketet, Häll tagliatellen i en stor form, slå över såsen och lägg i fläskytterfilèskivorna. Rör runt försiktigt och strö sist över den hackade basilikan och cocktailtomaterna. Njut med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cristo 13 september 2013

    Riktigt bra recept. 5 av 5 möjliga. Överträffade mig själv i köket, även så vännerna!

    Christina 28 april 2018

    Mycket god. Hade även i röd lök, 1 klyfta vitlök och några klyftade champinjoner som först frästes en liten stund. Serverade med riven parmesan och toppade med ruccola. Hela familjen gillade det !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben