Pasta med fläskfilé, mozzarella, tomat och basilika

Serverar: 4 portioner

Enkelt, snabbt och gott med smaker från Italien.

Ingredienser

  • 2 paket färsk pasta, gärna tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk vatten
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 paket mozzarella, skuren i små bitar
  • 1 dl grovt hackad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem. Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
    2. Häll på crème fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
    3. Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
    4. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Krutor 4 januari 2014

    Enkelt att göra, kommer att göras fler gånger. Hade i lite stekt svamp. Det gav god smak på såsen.

    hevabu 7 april 2014

    Spetsade det hela med lite strimlad salami och gorgonzola. Sen in i ugnen ett tag++++

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben