Pasta med fläskfilé, mozzarella, tomat och basilika
Serverar: 4 portioner
Enkelt, snabbt och gott med smaker från Italien.
Ingredienser
2 paket färsk pasta, gärna tagliatelle
500 g fläskfilé
1 msk margarin
1 dl crème fraiche
1 msk kalvfond på flaska
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1 paket mozzarella, skuren i små bitar
1 dl grovt hackad färsk basilika
Instruktioner
Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem. Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
Häll på crème fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt och servera.
Enkelt att göra, kommer att göras fler gånger. Hade i lite stekt svamp. Det gav god smak på såsen.
Spetsade det hela med lite strimlad salami och gorgonzola. Sen in i ugnen ett tag++++