Ugnsbakad pasta med tomater och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, t ex penne fullkorn
  • 1 gul lök, skalad och finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finahackade
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 röd chili, urkärnade, finhackade
  • 3 burkar krossade tomater
  • 2 dl vitt vin eller vatten
  • 1 kruka basilika, repade blad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 200 g mozzarella, skivad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili sakta på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och vitt vin eller vatten och låt sjuda cirka 20 minuter.
    2. Kör tomatsåsen slät i en matberedare. Rör ner basilikabladen.
    3. Blanda den nykokta pastan med hälften av såsen och ½ dl parmesanost. Olja en ugnsform och bred ut hälften av pastan. Strö över parmesanost och hälften av mozzarellan.
    4. Lägg i resten av pastan och tomatsåsen och toppa med resten av mozzarellan. Avsluta med parmesanost.
    5. Grädda i ugnen cirka 15 minuter tills ytan är knaprig och gyllene och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben