Omelett med mozzarella och tomat

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 15 minuter

Snabb och gott! Stor portion för en person men kan delas på två och serveras med lite sallad till.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 pkt mozzarella
  • 1 tomat
  • 2 msk grädde
  • 1msk smör
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, peppar och grädde i en skål.
    2. Skiva tomater och mozzarella.
    3. Hetta upp stekpannan till max och lägg i smöret.
    4. När smöret blivit gyllenbrunt häller du i äggsmeten.
    5. Fördela tomaterna och osten över hela omeletten. Sänk värmen till medium och lägg på lock.
    6. OBS! Rör inte i omeletten!
    7. När omeletten stelnat vänder du upp den på en tallrik så att den blir dubbelvikt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kristinahedberg 2 februari 2009

    Hej god omelett som kvällsrätt. Jag smulade i lite färsk basilika också. Serverade med tunnskivad salami och gröna oliver. Använde smal grädde så det blev lite vattnigt på tallriken. Kristina Hedberg

    lena2323 15 maj 2012

    Mycket god kvällsmat! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben