Älgfärsburgare med mozzarella och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En maffig hamburgare som är lätt att laga och som verkligen mättar - länge. Du kan servera hamburgaren med precis vad du själv vill - gärna mycket fräscha grönsaker, även bacon är en hit! Perfekt vardagsmat, helgmat och till sommarens grillkvällar - alltså den passar till precis alla tillfällen!

Ingredienser

  • Färs
  • 400 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa biffkrydda
  • 1 nypa pepparmix
  • Fyllning
  • 125 g mozzarella
  • 75 g soltorkade tomater
  • Dessutom
  • Hamburgerbröd
  • Grönsaker
  • (bacon)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop färsen. Tärna mozzarellan och hacka de soltorkade tomaterna - rör ner fyllningen i färsen. Forma till 4 burgare.
    2. (Stek bacon knaprigt i eget fett - placera på ett hushållspapper när det är klart, pappret suger upp överflödigt fett)
    3. Stek burgarna i smör - cirka 3 minuter per sida.
    4. Värm upp hamburgerbrödet (blir riktigt gott på grillen).
    5. Servera hamburgaren tillsammans med sallad och fräscha grönsaker - precis efter eget tycke och smak (senaste gång använde jag salladsblad och paprika).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    liisemyd 18 april 2012

    Tänkte att jag kanske behöver tillägga att hamburgerbrödet jag använt mig av är köpt från bageri.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben