Älgfärsburgare med mozzarella och soltorkade tomater
En maffig hamburgare som är lätt att laga och som verkligen mättar - länge.
Du kan servera hamburgaren med precis vad du själv vill - gärna mycket fräscha grönsaker, även bacon är en hit!
Perfekt vardagsmat, helgmat och till sommarens grillkvällar - alltså den passar till precis alla tillfällen!
Ingredienser
Färs
400 g älgfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 nypa biffkrydda
1 nypa pepparmix
Fyllning
125 g mozzarella
75 g soltorkade tomater
Dessutom
Hamburgerbröd
Grönsaker
(bacon)
Instruktioner
- Blanda ihop färsen. Tärna mozzarellan och hacka de soltorkade tomaterna - rör ner fyllningen i färsen. Forma till 4 burgare.
- (Stek bacon knaprigt i eget fett - placera på ett hushållspapper när det är klart, pappret suger upp överflödigt fett)
- Stek burgarna i smör - cirka 3 minuter per sida.
- Värm upp hamburgerbrödet (blir riktigt gott på grillen).
- Servera hamburgaren tillsammans med sallad och fräscha grönsaker - precis efter eget tycke och smak (senaste gång använde jag salladsblad och paprika).
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tänkte att jag kanske behöver tillägga att hamburgerbrödet jag använt mig av är köpt från bageri.