Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella

Servera med grönsallad och potatis, kokt, ugnstekt, klyftpotatis...

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 125 g mozzarella, skivad
  • 8-10 soltorkade tomater i olja, hackade
  • Basilika, färsk hackad
  • 2 dl crème fraiche tomat & basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll den med 1-2 skivor mozzarella, soltorkade tomater och basilika.
    3. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och salta och peppra något.
    4. Häll över crème fraichen och ställ in formen i ugnen, 200 grader i ca 30 min. eller tills kycklingen är klar.
    5. Servera med grönsallad och potatis, kokt, ugnstekt, klyftpotatis...

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    timiti 9 oktober 2013

    Mkt enkelt och gott recept. Tack tack :)

    evaullabritt 25 januari 2015

    Gott och lättlagat, men basilikasmaken "dog". Jag använde naturell créme fraiche. Gillar inte de smaksatta. Ska kanske tillsätta mer basilika eller strö över lite färska blad nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben