Stekt kycklingfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater!
Serverar: 4 portioner
Tid: 35 minuter
Jag tycker fetaost och soltorkade tomater passar fint ihop och gjorde idag en blandning som jag fyllde kycklingfilén med!
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
75 g fetaost
5 st stora soltorkade tomater i olja
1 msk Crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 nypa havssalt
1 pkt bacon
salt o peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Smula ner fetaosten i en skål.
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen.
Tillsätt Crème fraiche, salt och pressa i vitlöken.
Blanda ihop till en röra.
Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i fyllningen.
Snurra bacon runt om filéerna och bryn de i en stekpanna.
Lägg kycklingen i ett ugnsfat och häll över stekskyn.
Stek kycklingen i ugnen i 20-25 min.
Sås
Häll av skyn från kycklingen (ca 1 dl) i en kastrull och vispa i
1 tsk kycklingfond
2 dl Crème fraiche
Lite soja för att färga såsen
Låt koka upp under vispning
Smaka av med salt och peppar.