Stekt kycklingfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater!

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jag tycker fetaost och soltorkade tomater passar fint ihop och gjorde idag en blandning som jag fyllde kycklingfilén med!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 75 g fetaost
  • 5 st stora soltorkade tomater i olja
  • 1 msk Crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa havssalt
  • 1 pkt bacon
  • salt o peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Smula ner fetaosten i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt Crème fraiche, salt och pressa i vitlöken. Blanda ihop till en röra.
    2. Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i fyllningen. Snurra bacon runt om filéerna och bryn de i en stekpanna. Lägg kycklingen i ett ugnsfat och häll över stekskyn. Stek kycklingen i ugnen i 20-25 min. Sås Häll av skyn från kycklingen (ca 1 dl) i en kastrull och vispa i 1 tsk kycklingfond 2 dl Crème fraiche Lite soja för att färga såsen Låt koka upp under vispning Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben