Medelhavsbröd med soltorkade tomater,oliver och fetaost

Serverar: 3 portioner

Tid: 45 minuter

Snabba och goda baguetter med inspiration från medelhavet!

Ingredienser

  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olja (t.ex solros)
  • 1 krm salt
  • 25 g jäst
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 dl durumvete
  • 5-6 soltorkade tomater
  • ½ dl gröna oliver
  • ½ pkt fetaost
  • Torkad oregano
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten, olja och salt i en skål Rör ut jästen i vattnet Blanda ner vetemjölet och durumvetet och arbeta degen tills den släpper från kanten. Jäs degen i 15 minuter under en bakduk. Hacka de soltorkade tomaterna och oliverna i mindre bitar och blanda ner i degen. Baka ut degen på en plåt med bakplåtspapper till 3 baguetter. Dela fetaosten och fördela den på bröden. Strö över oregano och stoppa in bröden i ugnen i ca 10 minuter eller tills bröden fått en krispig utsida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben