Dinkelmuffin med fetaost, oliver och tomat

Serverar: 10 portioner

Tid: 35 minuter

Matmuffin är som gjort för picknick; allt i ett, inget kladd. Bara att äta. Variera smaksättningen efter vad du har hemma i kylskåpet eller är sugen på just nu.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 100 g fetaost
  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 10 st oliver, med kärnor
  • 5 st cocktailtomater
  • 1 kruka färsk oregano, (eller annan örtkrydda)
  • 10 st muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
    2. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en anna och rör ned i mjölblandningen. Tillsätt smulad fetaost, hackade urkärnade oliver och det mesta av den färska örtkryddan.
    3. Klicka ut smeten i smorda muffinsformar. Dela cocktailtomaterna och tryck ned en tomathalva, en hel oliv och ett par örtkvistar i toppen på varje muffin.
    4. Grädda mitt i ugnen 25 minuter på 200 grader.
    5. Istället för dinkelsikt går det bra att använda enbart vetemjöl special.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben