Cake salé med fetaost, tomat och svarta oliver

Serverar: 4 portioner

Cake salé är en fransk klassiker på buffébordet och kan varieras. Här är med fetaost, tomat och svarta oliver. Du kan stoppa i vad tycker är gott...

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl majsolja
  • 1 dl mjölk eller vitt vin
  • 2,½dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g riven ost, grevé
  • 1 krm salt
  • 2 krm peppar
  • Fyllning
  • 150 g fetaost
  • 50 g torkade tomater, inlagda i olja
  • 50 g svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Vispa ägg, olja och vätska (vin eller mjölk) i en bunke.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.
    4. Blanda ner salt, peppar och den rivna osten.
    5. Dela osten i små kuber och skär de torkade tomaterna i mindre bitar.
    6. Blanda ner ost, tomater och oliver i cakesmeten.
    7. Rör försiktigt ner smaksättningsingredienserna
    8. Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform cirka 1,5 liter och grädda i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    monbjon 9 juni 2008

    Har precis bjudit på denna rätt. Mycket god och uppskattad på buffébordet.

    Matilda03 18 februari 2011

    det

    Matilda03 18 februari 2011

    Brukar själv göra cake med skinka, ost o gröna fyllda oliver. Skall testa denna fyllning ikväll. Det låter jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben