Malabarspenatpaj med tomat och fetaost
Malabarspenat är en starkväxande lianväxt med stora suckulenta blad med utmärkt spenatsmak. Lätt att fröså och kan odlas i stora krukor/hinkar i växthus, inglasade uterum/balkonger under sommaren. Det går bra att använda andra bladväxter i denna paj ifall man inte har malabarspenat (ex. spenat, mangold, trädgårdsmålla, kirskål, nässlor) fast man kan behöva prova sig fram till lagom mängd av de bladväxterna.
Ingredienser
125 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1-2 msk kallt vatten
400 g malabarspenat
4 ägg
3 dl mjölk
0,75-1 tsk salt
0,5 tsk riven muskot
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost (ex. prästost eller cheddar)
100 g fetaost
1 stor tomat
Instruktioner
- Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader.
- Förväll malabarspenaten ett par minuter i kokande vatten och häll den sedan i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt malabarspenaten rinna av och krama sedan ur vätska ur malabarspenaten. Grovhacka sedan malabarspenaten och fördela den i pajskalet. Skiva tomaten och lägg den ovanpå malabarspenaten.
- Strössla ut den rivna osten + den söndersmulade fetaosten ovanpå tomaten och malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten, tomaten och osten.
- Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca 35-40min.
Liknande recept
Kommentarer (0)