Malabarspenatpaj med tomat och fetaost

Serverar: 4 portioner

Malabarspenat är en starkväxande lianväxt med stora suckulenta blad med utmärkt spenatsmak. Lätt att fröså och kan odlas i stora krukor/hinkar i växthus, inglasade uterum/balkonger under sommaren. Det går bra att använda andra bladväxter i denna paj ifall man inte har malabarspenat (ex. spenat, mangold, trädgårdsmålla, kirskål, nässlor) fast man kan behöva prova sig fram till lagom mängd av de bladväxterna.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 400 g malabarspenat
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,75-1 tsk salt
  • 0,5 tsk riven muskot
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost (ex. prästost eller cheddar)
  • 100 g fetaost
  • 1 stor tomat
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader.
    2. Förväll malabarspenaten ett par minuter i kokande vatten och häll den sedan i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt malabarspenaten rinna av och krama sedan ur vätska ur malabarspenaten. Grovhacka sedan malabarspenaten och fördela den i pajskalet. Skiva tomaten och lägg den ovanpå malabarspenaten.
    3. Strössla ut den rivna osten + den söndersmulade fetaosten ovanpå tomaten och malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten, tomaten och osten.
    4. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca 35-40min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben