Paj med fetaost, spenat och tomat

Serverar: 6 portioner

Mina favoriter, spenat, fetaost, oliver och tomater i en läcker och mycket god paj...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g kylskåpskallt Svenskt Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 – 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl Mjölk 3%
  • salt
  • peppar
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 färska tomater
  • Favoritsås
  • 3 dl Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1 - 2 msk fransk senap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200°, ca 15 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°. Rör ihop såsen och ställ kallt. Servera pajen med sallad och Favoritsåsen eller någon annan sås du tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    SDMaya 4 april 2008

    Super god och lättlagad! Denna kommer att ätas många gånger! Tack för receptet.

    PetraL 11 oktober 2008

    Det är en jättegod paj. Krydda ordentligt, så blir den ännu godare!!!!!

    angela33 4 juni 2009

    Super god paj!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben