Filodegspaj med kyckling,fetaost o färsk spenat.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lite fredagsmys eller mys när som helst. Den går snabbt att göra och är inte så mäktig.

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 paket filodeg
  • 1 st silverlök
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 paket fetaost
  • 3 st ägg
  • 2msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till pensling
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfiléerna och stek dem på hög värme i en stekpanna. Pensla pajformen (30 cm i diam) med olivolja och klä den med tre lager filodeg som kan hänga över kanten. Skiva löken och lägg i pajformen. Lägg i den strimlade stekta kycklingen. Vispa äggen med vatten salt och peppar. Slå äggstanningen över pajen och toppa med den smulade fetaosten. Klipp bort så mycket filodeg du vill. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 7 februari 2013

    vart tog spenaten vägen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben