Grönsakspaj med kyckling & fetaost

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En nyttig och god paj med mycket smak och färg.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl mjöl (2½ dl grahamsmjöl)
  • 150 g smör
  • 4 msk mjölk
  • Fyllning
  • 250 g kyckling
  • 250 ml 4% matlagningsgrädde
  • ½ purjulök
  • ½ gul lök
  • 1 paprika
  • 2-3 morötter
  • 1/4 zuccini
  • 1½ dl fetaost
  • 1-2 dl majs
  • Förslag på kryddning
  • Oregano
  • Basilika
  • Franska örter
  • Vitlök
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt mjölken och forma till en deg. Tryck ut pajdegen i en (ca 23 cm) pajform. Sätt in i ugen i ca 10 min på 175*C.
    2. Koka morötter tills mjuka. Skär kyckling i tärningar och stek på svag värme tills genomstekt. Hacka grönsaker och lök och fräs med kycklingen i ca 5 min på svag- medelvärme. Krydda efter behag.
    3. Tillsätt matlagningsgrädden och fetaosten och låt koka på svag värme i ca 3 min.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 30 min i 200*C. Servera varm med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben