Fetaost fylld kyckling med citrongrönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättgjord middag med fräscha grönsaker och klyftpotatis.

Ingredienser

  • 500-600 g kycklingfilé (gärna urbenade kycklinglår)
  • 1 schalottenlök (finhackad)
  • 1 vitlökskyfta (pressad)
  • 100 g hackad fryst spenat
  • 100 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Citrongrönsaker
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 200 g sockerärter
  • 200 g coctailtomater
  • 1-2 avokado
  • 1-2 salladslökar
  • 1 påse blandad sallad (ca 200 g)
  • 1 msk pressad citron
  • Finrivet skal av en citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Fräs lök, vitlök och spenat tills blandningen blir ganska torr. Tillsätt smulad fetaost. Rör ihop till en jämn smet. Skär en skåra i varje kycklingfilé och fyll den med fetaost röran. Fäst med tandpetare eller bind om med steksnöre. Salta och peppra runt om filéerna. Lägg dem i ugnsfast form och stek dem i ugnen ca 20-25 minuter.
    2. Citrongrönsaker: Blanda samman citronskal, pressad citron, olivolja, salt och peppar. Ansa och koka sockerärterna i ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten. Halvera tomaterna, skär avokaden i bitar och skiva salladslöken. Blanda allt tillsammans med salladen och häll över citrondressingen.
    3. Servera kycklingen med grönsakerna och ugnstekt klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Skickar fem fina poäng till soliga södern som tack för den fetaostfyllda kycklingen. Smarrigt var bara förnamnet, tack tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben