Kyckling med grillad paprika och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Grillad paprika, soltorkade tomater och fetaost gör ju vad som helst gott!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl crème fraice
  • 1 dl mjölk
  • 100 g grillad paprika från burk (ca 2 st)
  • 150 g fetaost
  • 7-9 soltorkade tomater i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina och dela kycklingfileerna i hälften. Lägg dom i en ugnsfast form.
    2. Lägg dom grillade paprikorna, crème fraice, mjölk och dom skivade vitlöksklyftorna i en matberedare och kör någon sekund. Smaka av med salt och peppar.
    3. Strimla dom soltorkade tomterna, lägg det och smulad fetaost på kycklingfiléerna. Häll paprikasmeten över.
    4. Grädda tills kycklingfilén är 70°C, ca 30 min på 200°C.
    5. Servera med klyftpotatis, ris eller potatisgratäng och en sallad.
    6. Fungerar bra att byta ut kycklingen mot quornfilé för vegetariskt alternativ.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    JennyWaldemarson 20 juni 2017

    Seriöst, sen när blev kyckling vegetariskt? Växer kycklingar på buskar/träd?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben