Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling

Servera gärna riset med en smaksatt gräddfil eller yoghurt.

Ingredienser

  • 570 g grillade kycklinglårfiléer
  • 300 g fullkornsris
  • 1 broccoli, skuren i buketter
  • 2 röda paprikor i bitar
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 2 kvistar mynta, plockade
  • 1 lime, pressad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk soya Kikkoman
  • Matolja till stekningen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Värm lite matolja i en wok eller stekpanna, stek broccolin och paprikan i ca 5 minuter på mellanvärme. Tillsätt vitlöken, chilin och sesamoljan.
    3. Häll av vattnet från riset och blanda ner riset med grönsakerna.
    4. Tillsätt kycklingen och rör om ordentligt så att allt blandas. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda ner limen och soyan och smaka av med salt och peppar.
    5. Garnera med sesamfrön och mynta.
    6. Servera gärna riset med en smaksatt gräddfil eller yoghurt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben