Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling
Servera gärna riset med en smaksatt gräddfil eller yoghurt.
Ingredienser
570 g grillade kycklinglårfiléer
300 g fullkornsris
1 broccoli, skuren i buketter
2 röda paprikor i bitar
1 röd chili, hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
2 kvistar mynta, plockade
1 lime, pressad
1 msk rostade sesamfrön
1 msk sesamolja
1 msk soya Kikkoman
Matolja till stekningen
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Värm lite matolja i en wok eller stekpanna, stek broccolin och paprikan i ca 5 minuter på mellanvärme. Tillsätt vitlöken, chilin och sesamoljan.
Häll av vattnet från riset och blanda ner riset med grönsakerna.
Tillsätt kycklingen och rör om ordentligt så att allt blandas. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda ner limen och soyan och smaka av med salt och peppar.
Garnera med sesamfrön och mynta.
Servera gärna riset med en smaksatt gräddfil eller yoghurt.