Kyckling med grillad paprika och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, färsk
  • 1 msk smör
  • 1 burk paprika, grillad
  • 1 st mozzarella, färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl basilika, färsk
  • Peppar
  • Salt
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Stek kycklingfiléerna till de är gyllenbruna i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft över kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
    3. Grovhacka paprika, mozzarella och vitlök. Fördela över kycklingen som ett täcke och strö över pinjenötter och färsk basilika.
    4. Gratinera i ugn ca 10 min.
    5. Servera med pasta alt. potatisklyftor

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (5)

    UllaC 30 maj 2008

    Lagade denna idag och bjöd mina barn och barnbarn på. Det här med grillad paprika förstår jag inte riktigt. Köpte en stor burk med papriksallad (Druvan) och la på efter tycke, den är jättegod. Sedan hällde jag grädde i formen, så blev det s.a.s. lite sås oxå. Annars var rätten klart godkänd.

    Gnagett 21 december 2008

    Precis som du skriver - Gott och enkelt.

    Gnagett 21 december 2008

    Precis som du skriver - gott och enkelt.

    sommarosol 19 januari 2009

    underbart gott!!! Gjorde detta på en tjejmiddag och det blev succé!!!

    Ronja-ronja 15 oktober 2010

    Ska testa detta idag, tänkte också hälla i lite grädde, såg att en annan hade gjort det så då ska det nog inte bli någon större skillnad på smaken :)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben