Kyckling & paprika med citrongräs

Tid: 45 minuter

Gott och enkelt

Ingredienser

  • 500 g kyckling
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finstrimlad citrongrässtjälk
  • 2 ½ cm färsk ingefära, fin hackad
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk pressad lime
  • Servering
  • Nudlar eller ris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i långa strimlor. Hetta upp oljan på stark värme i en stor stekpanna eller wok. Lägg i vitlöken och fräs i 1 minut.
    2. Lägg i kycklingen och bryn lätt i 2-3 minuter. Rör ner cirtrongräs och ingefära och lyft woken från plattan.
    3. Häll ur kycklingen från woken eller pannan och ställ åt sidan. Lägg sedan i paprika och gul lök, stek på stark värme i 2-3 minuter så att löken blir gyllengul och mjuknar något.
    4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, rör ner limejuicen och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben