Tortelliningratäng med kyckling och paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god och mättande pasta rätt!

Ingredienser

  • 1 påse Barilla tortellini med spenat och ricotta
  • 3 stora kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 pressad vitlöks klyfta
  • 1 hackad gul lök
  • 2 dl. lätt creme fraiche
  • 2,5 dl. matlagningsgrädde
  • 2 tsk. honung
  • 1 dl. vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 dl. riven västerbotten ost
  • 1 dl. vanlig riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • Santa Maria chicken&steak krydda
  • Instruktioner

    Koka tortellinin i 10 minuter, häll i lite salt och olja så klibbar inte pastan. Häll av vattnet och börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar, bryn dem i stekpannan i smör och lägg dem i en ugnsform. Sätt ugnen på 150 grader och lägg in kycklingen i 15 minuter. Skär paprikan i mindre bitar och hacka löken, stek i stekpannan och häll i vattnet samt smula ner hönsbuljongen. Häll i grädden, creme fraichen, västerbotten ost och honung. Låt allt puttra lite så att gratäng såsen blir tjockare, ta ut kycklingen och blanda i tortellinin , häll över gratäng såsen och till sist riven ost. Öka graderna till 225 grader på ugnen och sätt in formen igen men bara i 10 minuter eller tills osten har fått en fin färg. Servera gärna rätten med måltidsdryck och färska grönsaker som majs och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben