Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika

Serverar: 4 portioner

Här kommer ett recept på något riktigt mumsigt! Jag kastade ihop denna goding till dagens middag och till serverade jag jasminris och en liten brödbit. Jag skulle tro att denna rätt är god att äta tillsammans med färskpotatis också :) Tips: Det är gott att doppa brödet i skyn från kycklingen!

Ingredienser

  • 900 g kycklingbröstfilé eller kycklinglår
  • 2-3 msk smör (för att smörja in en långpanna)
  • Vitlöks- och Persiljesmör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g färsk persilja
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Grönsaker
  • 4-5 paprikor, gärna i olika färger och former
  • 2 gula lökar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chilikrydda
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg smöret i en bunke. Finhacka persiljan. Ansa och finhacka vitlöksklyftorna. Häll i persiljan och vitlöken i smöret. Rör om.
    3. Smörj en långpanna med smöret.
    4. Krydda med saltet, svartpepparn, chilikryddan och paprikapulvret. Fördela vitlöks- och persiljesmöret jämnt över kycklingen.
    5. Lägg kycklingen i långpannan.
    6. Halvera och kärna ur paprikorna, skär i mindre bitar om så önskas. Skala och skär gul löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på mitten.
    7. Blanda paprikan, gul löken och vitlöken med oljan. Salta och peppra.
    8. Lägg grönsakerna bredvid och på kycklingen.
    9. Ugnsstek mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och ringla honungen över kycklingen och grönsakerna. Ställ tillbaka mitt i ugnen och låt steka till sig i ytterligare 5 minuter.
    10. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben