Kycklingfilé med grillad paprika och mozzarella.

Serverar: 4 portioner

Kycklingfiléer med smak från medelhavet.

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2-4 msk olivolja
  • 1 burk röda paprikor, grillade
  • 1-2 skivade tomater
  • 1 st mozzarella färsk, eller riven mozzarella ost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl basilika färsk
  • Svartpeppar
  • Piffi allkrydda
  • Salt (ev)
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    Krydda och stek fileerna i olivoljan, tills de har fått gyllenbrun färg. Lägg de i en ugnsfast form. Grovhacka paprika, mozzarella och vitlöken samt skiva tomaterna. Fördela allt över fileerna, som ett täcke. Strö över pinjenötter och den färska basilikan. Gratinera i ugnen 200 grader i ca 10 minuter (tills osten smält och allt fått fin färg.)

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    festmaten 11 augusti 2008

    Tack för den här goda middagen! Var gott med smaken av de grillade paprikorna, nästa gång skall jag testa med soltorkade tomater också.

    sommarosol 1 januari 2009

    supergott!!!!

    Annelijo 8 januari 2010

    Vill bara tacka för ett mycke gott recept..Familjen tyckte det var var gott,så det här kommer jag att laga många gånger!! Annelijo

    markoolio 1 september 2012

    Mmmm detta var jättegott! Om man inte har grillade paprikor så går det att göra en liten budgetvariant med ajvar relish om man nu tycker om det! Bara ett litet tips;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben